Latest News

Ketahui 15 Tips Ini Sebelum Beli Rumah Teres

Tanyalah mana-mana rakyat Malaysia, beli rumah teres pasti akan menjadi matlamat rumah nombor satu. Walaupun pemaju semakin banyak membina rumah high-rise, permintaan terhadap rumah teres masih lagi kekal tinggi. Terutamanya daripada pembeli rumah yang sudah berkeluarga. Tapi masa beli rumah teres, ramai orang tak tahu tips-tips memilih unit terbaik.  Ada yang main pilih sahaja. Kenapa pilih […]

Read More

7 soalan penting sebelum beli apartment pertama anda.

Rumah jenis high-rise menjadi pilihan rata-rata ramai orang yang baru nak berjinak dalam pelaburan hartanah. Tak kira sama ada kos sederhana atau rendah. Tak salah beli dulu hartanah macam ini sebagai permulaan. Janji ia hasilkan aliran pendapatan pasif yang baik (positif). Kayuh perlahan-lahan dulu, bak kata orang. Tapi, ada beberapa perkara yang perlu kita pertimbangkan dulu sebelum […]

Read More

Dulu pengutip sampah kini jutawan, apa rahsia Azlan?

SHAH ALAM – “Jadikan kemiskinan sebagai motivasi, jadikan kekayaan sebagai inspirasi. Apabila memperoleh rezeki, kita perlu bersyukur dan berbuat kebajikan dengan hidup berbakti.”   Demikian kata ikon usahawan muda, Mohamad Azlan Abdullah @ Ali, 32, yang kini kisah hidupnya dibukukan dengan tajuk ‘Rahsia Pengutip Sampah Jadi Jutawan’. Peneraju syarikat Azlan Al Amin Properties Sdn Bhd […]

Read More

Tips Hartanah : Apakah Bezanya Membeli Rumah dari Pemilik Yang Tiada Hutang dan Yang Masih Ada Hutang?

Lamanya tak berkongsi tips hartanah. . Status pon lama tak update perkara bermanfaat hehe. . So, harini terfikir satu perkongsian tips hartanah sebelum raya ni. . Apakah kelebihan membeli rumah yang pemiliknya tiada hutang bank? Maksudnya rumah berkenaan samada pemilik beli secara tunai sebelum ini atau sudah habis pembayaran di bank. . Soalan yang boleh […]

Read More

6 Cara Menjana Pendapatan Dengan Hartanah

Ya, kita boleh jana pendapatan dengan pelaburan hartanah. Tapi, perlu ingat, It’s a marathon, not a sprint… Pelaburan hartanah adalah satu pelaburan untuk jangka masa panjang. Samalah keadaannya jika kita menanam pokok. Pokok durian misalnya, kita perlu semai benihnya dahulu, kemudian siram dan baja secara konsisten, barulah pokok tersebut berupaya membesar dengan jayanya. Pun begitu, […]

Read More

Panduan Lantik Peguam Hartanah Untuk Urus Jual Beli Hartanah

Panduan Lantik Peguam Hartanah Urus Jual Beli Hartanah Dalam melancarkan urusan jual beli hartanah, ada beberapa pihak yang memainkan peranan penting. Peguam atau lawyer sangat penting dalam memastikan proses jual beli rumah berjalan lancar selain daripada ejen dan bank. Kenapa? Bagi yang pernah urus jual beli hartanah, mesti akan faham kenapa kita perlu memilih peguam […]

Read More

Tip Ni Untuk Korang Yang Serious Nak Beli Rumah!

Tip ni sangat berguna untuk korang yang on the way nak beli rumah menggunakan pinjaman daripada bank. Kalau korang kaya dan nak beli rumah secara cash, atau pinjam daripada parent (mungkin parent korang ada RM2.6bil), bolehlah berhenti disini. Korang jangan baca. Beli rumah ni bukan macam beli goreng pisang seringgit tepi jalan. Tanpa ilmu, korang hanya akan buang masa, buang […]

Read More
1 2

Compare